Τι συνέβη στο διαδίκτυο το 2020 ανά λεπτό | Digilect Creative Agency

Τι συνέβη το 2020 στο διαδίκτυο, ανά λεπτό

Date: 23/02/2021
By: Digilect Creative Agency


Το 2020, υπήρξε ένας αδιανόητος όγκος ψηφιακής δραστηριότητας.

Αυτή η συνεχιζόμενη έκρηξη ψηφιακής δραστηριότητας έχει οδηγήσει στο νούμερο των 4,5 δισεκατομμυρίων χρηστών διαδικτύου σήμερα, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Τι μπορούμε όμως να μάθουμε από την εξέλιξη του "Tι συμβαίνει σε ένα λεπτό στο Διαδίκτυο" της DOMO;

Ένα και μόνο πράγμα, πώς οι καιροί έχουν αλλάξει.

Στην σχετικά μικρή έως τώρα ιστορία του, το Διαδίκτυο υπήρξε καταλύτης τόσο για την άνοδο, όσο και την κατάρρευση νέων εταιρειών και πλατφόρμων.

Στον παρακάτω πίνακα, παρουσιάζονται brands τα οποία εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και καταγράφεται η προβολής τους. Εξετάζοντας τον, μπορούμε να διακρίνουμε τα brands με την μεγαλύτερη ισχύ.Όπως μπορείτε να δείτε, πλατφόρμες όπως οι Tumblr, Flickr και Foursquare φάνηκαν υποσχόμενες, αλλά τελικά έπεσε η δημοτικότητα τους.

Εν τω μεταξύ, εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook, Amazon και Google είχαν εντυπωσιακή ισχύ παραμονής και εξέλιξης, γεγονός που συντέλεσε στο να γίνουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Καθ' όλη την διάρκεια, έχουν ανέλθει στην κορυφή της "τροφικής αλυσίδας" τιτάνες μεγαλύτερης εμβέλειας όπως η Apple και η Microsoft .

Ότι πιο «hot» κυκλοφορεί.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του Διαδικτύου φαίνεται διαφορετικό το 2020. Εδώ είναι μερικά από τα ψηφιακά hot spot σήμερα.

Μεταφορές μετρητών.

Συναλλαγές αξίας σχεδόν 240.000 $ πραγματοποιούνται στο Venmo ανά λεπτό. Αυτό έχει χρησιμεύσει ως καταλύτης για τη μητρική εταιρεία PayPal, η οποία εξελίχθηκε με επιτυχία με τις τάσεις της fintech. Η μετοχή της PayPal διαπραγματεύεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα της.

E-Commerce

Ακόμα και πριν τον COVID-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσουν ρολά αρκετά καταστήματα και να αυξηθούν οι διαδικτυακές παραγγελίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μια ακμάζουσα βιομηχανία με εξαιρετικό μέλλον.

Εκτιμάται τώρα ότι 1 εκατομμύριο $ δαπανούνται ανά λεπτό στο διαδίκτυο. Η Amazon αποστέλλει τον απίστευτο αριθμό των 6.659 πακέτων κάθε λεπτό για να ανταποκριθεί σε αυτήν τη ζήτηση.

Εργαλεία Συνεργασίας (Collaboration tools).

Σε ένα, κατά κύριο λόγο, απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας, εργαλεία όπως το Zoom και το Microsoft Teams φιλοξενούν 208.333 και 52.083 χρήστες κάθε λεπτό αντίστοιχα. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας που διανύουμε, φαίνεται πως αυτή η τάση ήρθε για να μείνει.

Επιταχυνόμενος κύκλος εργασιών.


Στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο που βρισκόμαστε σήμερα, πολλές εταιρείες δεν διατηρούν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα για πολύ καιρό. Για παράδειγμα οι εταιρείες social media έχουν συρρικνωθεί όπως παρατηρήθηκε παραπάνω, και αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στη μέση διάρκεια ζωής μιας εταιρείας στην λίστα S&P 500.

Η θητεία μιας εταιρείας στο S&P 500 αναμένεται να μειωθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια:

1964: 33 χρόνια
2016: 24 χρόνια
2027: 12 χρόνια

Οι εταιρείες φαίνεται πως ολοκληρώνουν τον κύκλο τους μέσα σε ένα διάστημα 15-20 ετών, με εκτιμήσεις πως θα μειωθεί κι άλλο η ψαλίδα. Αυτή η μέτρηση συμβολίζει την ταχεία εξέλιξη του επιχειρηματικού τοπίου.

Τι προβλέπεται για το μέλλον.


Φαινομενικά, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε σήμερα για όλες τις εξελίξεις που έπονται στο Διαδίκτυο.

Όμως σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, η άνοδος του στην κορυφή της λίστας των επιλογών μας και η ευρεία ψηφιοποίηση του κόσμου, μας δίνουν την δυνατότητα να ορίσουμε ένα σημαντικό χρονοδιάγραμμα.

Εάν η τελευταία δεκαετία χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς, τότε μπορούμε να αναμένουμε συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Σε τελική ανάλυση, το να κερδίζεις στη σημερινή ψηφιακή οικονομία, αποδίδει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η δραστηριότητα του Διαδικτύου θα προχωρήσει περαιτέρω, σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, αν όχι λόγω του 5G και των σχετικών ανακαλύψεών του, τότε ίσως λόγω της σταθερής αύξησης των ατόμων που αποκτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


Τι συνέβη το 2020 στο διαδίκτυο, ανά λεπτό

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ