Η Ψυχολογία του Χρώματος | Digilect Creative Agency

Η Ψυχολογία του Χρώματος

Date: 23/01/2021
By: Digilect Creative Agency


Η Ψυχολογία του Χρώματος στις Επιχειρήσεις


Ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες startup επιχειρήσεις, που η αξία τους εκτιμάται πάνω από 1 δις δολάρια, το πιο διαδεδομένο κύριο χρώμα είναι το μαύρο ή το γκρι.

Συνολικά, το 38% αυτών των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Uber, Vice και WeWork, βασίζονται σε αυτές τις χρωματικές αποχρώσεις για την οπτική τους επικοινωνία.

Το μπλε φημίζεται ως ένα ισχυρό, επιχειρηματικό χρώμα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 20% του ΤOP50 της παγκόσμιας οικονομίας, έχει επιλέξει το μπλε, ως το κύριο χρώμα της ταυτότητας τους.

Dropbox και SpaceX συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που ακολουθούν την τάση του "Big Blue" της IBM.

Το κόκκινο χρώμα αποτελεί επιλογή του 16% των επιχειρήσεων (μεταξύ των οποίων Pinterest και Airbnb), με κίτρινο χρώμα ακολουθεί στις προτιμήσεις, αποτελώντας επιλογή του 12% των επιχειρήσεων (μεταξύ των οποίων το Snapchat) .

Τέλος, οι επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει το πράσινο χρώμα ως το κύριο χρώματ της οπτικής τους επικοινωνίας αποτελούν το 6%. Η πράσινο από την άλλη είναι μία επιλογή χρώματος που επιλέγεται περισσότερο ως δευτερεύον, παρά κύριο, με το Spotify να αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση.

Η Ψυχολογία του Χρώματος στο Branding και τις Διαφημίσεις


Δεν είναι μόνο οι εταιρείες τεχνολογίας που επιλέγουν, μέσω του χρώματος να ενισχύσουν την αναγνωσιμότητα της ταυτότητας τους.

Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις πιο γνωστές μάρκες καταναλωτικών προϊόντων, έχουν επικεντρωθεί στο χρώμα, ως μέρος της ταυτότητας τους, των διαφημίσεων τους και γενικότερα της επικοινωνίας τους για χρόνια.

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που φέρεται να διεγείρει την όρεξη. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού όπως τα McDonald's, KFC, Pizza Hut, χρησιμοποιούν το κόκκινο χρώμα στην ταυτότητα τους.

Το μαύρο χρώμα έχει να κάνει με την αίσθηση της πολυτέλειας και της καλλιέργειας. Μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο χρησιμοποιούν το μαύρο ως κύριο χρώμα στην επωνυμία τους, συμπεριλαμβανομένων των Chanel, Michael Kors, Prada.

Το μπλε χρώμα θεωρείται παραγωγικό, αλλά όχι επεμβατικό. Είναι το χρώμα επιλογής για μεγάλες εταιρικές φίρμες όπως η IBM, η AT&T και η Forbes.

Τέλος, το πράσινο χρώμα συμβολίζει την γονιμότητα ενώ το ροζ χρώμα επιλέγεται για να προσδώσει μια πιο θηλυκή αίσθηση.


Η Ψυχολογία του Χρώματος

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ