Color Trends 2020: Τα πιο δημοφιλή χρώματα | Digilect Creative Agency

Color Trends 2020: Τα πιο δημοφιλή χρώματα.

Date: 15/06/2020
By: Digilect Creative Agency


Το χρώμα είναι μια απλή, αλλά ισχυρή μορφή ανταλλαγής μηνυμάτων. Απεικονίζει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων χωρίς κάποια λέξη ή εικόνα.

Ένα χρώμα μπορεί να επισημάνει κάτι σημαντικό ή εξίσου εύκολα να "μεταμφιέσει" κάτι ασήμαντο. Μπορεί να επικαλεστεί το παρελθόν, να ενημερώσει το παρόν και να εμπνεύσει το μέλλον.

Ο ρόλος που παίζει το χρώμα στον οπτικό μας κόσμο είναι τόσο απόλυτος που η δύναμή του είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί.

Από τον χώρο της μόδας έως τις καλές τέχνες, έχουμε δει μια αλλαγή από απαλά παστέλ χρώματα σε πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες δεδομένων η Shutterstock ταξινόμησε τις λήψεις πελατών της και ανέλυσε δισεκατομμύρια δεδομένα pixel από όλες αυτές τις εικόνες.

Στη συνέχεια χαρτογράφησαν κάθε εικονοστοιχείο στον πλησιέστερο δεκαεξαδικό κώδικα (HEX CODE) και ανέλυσαν ποια χρώματα είχαν την υψηλότερη ανάπτυξη από πέρυσι έως φέτος.

Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα.

Aqua Menthe

#7FFFD4


Αυτή η φωτεινή απόχρωση, που θυμίζει εξωτικές ακτές, φωνάζει «Κοίταξέ με τώρα» με αποφασιστικά ήρεμο τρόπο.

Το Aqua Menthe είναι ένα μείγμα κυανού και μέντας - δύο χρώματα που είναι ευχάριστα στο μάτι, κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά μαζί γίνονται μια ακόμη πιο εκπληκτική απόχρωση. Μας θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές και κρυστάλλινα νερά.

Ο φωτεινός, αλλά γαλήνιος τόνος είναι ιδανικός για τη μεταφορά μιας παιχνιδιάρικης, μοντέρνας και εξωστρεφής προσωπικότητας.

Είτε χρησιμοποιείται ως έμφαση είτε ως κύριο χρώμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για διασκεδαστικά και σύγχρονα brands.

Lush Lava

#FF4500


Όπως δηλώνει και η ονομασία του, αυτό το τολμηρό και φλογερό πορτοκαλί-κόκκινο δεν μπορεί παρά να απαιτήσει προσοχή. .

Είναι ένα λαμπερό μείγμα απίστευτου πορτοκαλιού και πλούσιου κόκκινου χρώματος, δύο αποχρώσεις που εντυπωσιάζουν από μόνες τους. Από τη λαμπρή λάμψη ενός εκπληκτικού ηλιοβασιλέματος έως την φλόγα ενός τζακιού, αυτή η απόχρωση δεν φοβάται να ξεχωρίσει σε ένα πλήθος.

Πρακτικά, αυτό το συναρπαστικό χρώμα αποτελεί το τέλειο εργαλείο για εταιρείες που θέλουν να τραβήξουν αμέσως την προσοχή στην επωνυμία τους. Πολιτιστικά, αυτή η απόχρωση αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την αγάπη και την καλή υγεία στις ασιατικές χώρες - κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν επικοινωνείτε με αυτό το κοινό.

Phantom Blue

#191970


Μία απόχρωση που χρησιμοποιήθηκε στο έργο Starry Night του van Gogh. Η βαθιά κορεσμένη μίξη Indigo – Navy απεικόνισε τέλεια τους δραματικούς ουρανούς γύρω από ένα λαμπερό φεγγάρι.

Σήμερα, αυτή η απόχρωση, εντυπωσιάζει με την εκλεπτυσμένη γοητεία της. Μαγεύει το μάτι με το πλούσιο βάθος της.

Οι πιο σκοτεινοί τόνοι επικοινωνούν σταθερότητα και αξιοπιστία - και το Phantom Blue δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ είναι εντυπωσιακό από μόνο του, είναι επίσης ο τέλειος σύντροφος για αναδυόμενες φωτεινές, αντίθετες αποχρώσεις, όπως οι προαναφερθείσες Lush Lava και Aqua Menthe.


Color Trends 2020: Τα πιο δημοφιλή χρώματα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ